Hotel W y el nuevo Paseo del Rompeolas | Barcelona


El hotel W Barcelona, también conocido como Hotel Vela, es un edificio diseñado por el arquitecto español Ricardo Bofill. Se encuentra en la Nova Bocana, al principio del emblemático paseo marítimo de La Barceloneta y forma parte del skyline de la ciudad. 

En la plaza adyacente al hotel, la plaza de la Rosa dels Vents, empieza el nuevo rompeolas que prolonga el paseo marítimo hacia el antiguo espigón. El rompeolas es una gran rambla de 400 metros de longitud junto al agua. En uno de sus extremos se ha levantado un mirador, con gradas, que da directamente al Mediterráneo.
👨‍👨‍👧 Para llegar al rompeolas hay varias opciones de transporte público. Nosotros fuimos caminando desde el Paralelo por el Moll de la Fusta y el paseo de Joan de Borbó. Podéis ver la ruta en el mapa que hay al final de esta entrada.

l primer d’ells és el trencaones en si, que està estructurat com una rambla de 400 metres i 4.920 m² arran d’aigua, i que relliga el passeig marítim de la ciutat amb el barri de la Barceloneta. En un dels seus extrems s’hi ha alçat un mirador, amb graderies, que dona directament al Mediterrani, i que està cridat a convertir-se en un racó icònic d’aquest tram de l’àmbit portuari. La plaça de la Rosa dels Vents, a tocar de l’hotel Vela, és el segon àmbit on s’ha intervingut, doblant la seva superfície fins a conformar una àgora d’1,2 hectàrees. Les seves vistes, de 360 graus, o el rellotge de sol obra de Rafael Soler Gayà, són dos dels seus elements distintius. Per tancar el cercle, els molls i la plaça Central de la Marina Vela passaran a ser accessibles en horari diürn. Aquesta és una zona de 25.167 m² amb 134 amarratges a l’aigua i que permet emmagatzemar en una marina seca fins a 222 embarcacions

Comentarios

Entradas populares de este blog

De La Riba a la resclosa del Raulet | Tarragona

Cartel luminoso en la Nathan Phillips Square | Toronto (Ontario)

Pla de Boavi y cascada de Broate | Pallars Sobirà